Moderní způsob topení


Poslední dva roky čelíme masivnímu zdražování základních životních potřeb, mezi které patří i topení. Během podzimu už začínají být noci poměrně chladné, takže už někdy během září je potřeba začít topit. Pokud máte možnost ovlivnit kdy, na kolik stupňů a čím si doma budete topit, máte výhodu. Můžete si sami vybrat nejen zda budete topit plynovým kotlem, kotlem na tuhá paliva nebo krbem, případně jestli si zvolíte tepelné čerpadlo, ale máte také možnost si sami vybrat od koho to pivo koupíte. Vzhledem k tomu, jak nejisté byly dodávky zemního plynu, si spousta lidí pořídila kotle na tuhá paliva a krby. V nich se dá totiž topit nejen briketami, ale také dřevem.

chytrá domácnost

Některých případech je možné nastávající topení napojit jiný zdroj tepla, v jiných případech je nutné udělat i nové radiátory. V dnešní moderní době radiátory už nejsou tak populární, a mnoho lidí volí variantu podlahového topení. Podlahové topení není vidět, nějak nenarušuje interiér, odpadá vám čištění topných těles, a jako bonus vás teplo hřeje do nohou. Jestli zrovna řešíte jestli budete chtít klasické radiátory a nebo dáte přednost podlahovému topení, budete muset vybrat to, co je lepší pro váš dům.

podlahové topení

Pro starší domy se hodí spíše radiátory, které se umisťují pod okna, aby “vysoušely” vlhkost u oken. U novostaveb většina lidí volí právě podlahové topení a nebo kombinace. Část lidí má podlahové topení jen v koupelně, aby během koupání v zimě bylo teplo i jakmile vyleze člověk z vany. Podlahové topení je ideální zejména pro malé děti, takže pokud máte děti které si hrají na zemi, určitě budete zvažovat podlahové topení. Zručnější lidé si dokážou podlahové topení položit sami, ale většina lidí raději volá instalatéra nebo topenáře. V dnešní době už můžete dokonce ovládat podlahové topení – regulace je možná nejen klasicky, ale i přes chytrý telefon.

Contacts:
Posted by: on